Καρδιά από ζάχαρη <3

Υλικά:

Δύο κούπες ζάχαρη (ή περισσότερο, ανάλογα με τον αριθμό των χρωμάτων που θέλετε), διαιρούμενο
4 κουταλάκια του γλυκού (ή περισσότερο) ασπράδι αυγού ή υγρό μαρέγκα (1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαρέγκας αναμιγνύεται με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό)
Χρώμα Ζαχαροπλαστικής
Φύλλο ψησίματος ή άλλη επίπεδη επιφάνεια, με επένδυση απο λαδόκολλα

 

καρδια,ζαχαρη,δεψορ, ζαχαροπλαστικη,decor,ftiaxto,ftiaxnw

 

 

 

Βήμα 1.
Βάλτε ½ φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από χρώμα ζαχαροπλαστικής, και ανακατέψτε καλά. Αυτό θα είναι πιο σκούρο χρώμα σας. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ασπράδι αυγού ή υγρό μαρέγκα και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Να είστε προσεκτικοί για να μην γίνει πάρα πολύ υγρό ή  διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2.
Αδειάστε το περιεχόμενο σε λαδόκολλα ή σιλικόνη . Απλώστε με το χέρι ή σπάτουλα και το ελαφρύ κτύπημα κάτω, τότε πιέστε το μείγμα με πλάστη για να συμπιεστεί. Ιδανικά, το πεπλατυσμένο μείγμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συμπαγέστερος και επίπεδο, περίπου το ¼ “. Πατήστε με το κουπατ της καρδιάς στο μείγμα και ανασηκώστε. Τοποθετήστε τις καρδιές ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος.  Επαναλάβετε 10-20 φορές ή όσο είναι επιθυμητό. Αν καρδιές δεν θα διατηρούν το σχήμα τους, προσθέστε περισσότερα ασπράδι αυγού ή μαρέγκα υγρό σε μικρές δόσεις και αναμείξτε καλά. Αν η ζάχαρη συσσωρεύεται στο κουπάτ, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε πριν συνεχίσετε. Ρίχνουμε το  υπολειπόμενο μείγμα  πίσω τη ζάχαρη σε μπολ και προχωρήστε στο βήμα 3.

Βήμα 3.
Προσθέστε ½ φλιτζάνι ζάχαρη στη χρωματιστή ζάχαρη από το Βήμα 2 για να ελαφρύνει. Αναμίξατε καλά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ασπράδι αυγού ή υγρό μαρέγκα. Αν επιθυμητό χρώμα δεν έχει επιτευχθεί, συνεχίστε προσθέτοντας επιπλέον ½ φλιτζάνι ζάχαρη συν 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό αυγό ή υγρό μαρέγκα και την ανάμειξη καλά μέχρι το  επιθυμητό χρώμα. Επαναλάβετε το Βήμα 2. Συνεχίστε με τα βήματα 2 και 3 μέχρι να επιτευχθούν οι επιθυμητές αποχρώσεις και ο αριθμός των καρδιών από ζάχαρη. Σας προτείνουμε τουλάχιστον 3 έως 5 αποχρώσεις. Τα θραύσματα σακχάρου μπορεί να αποθηκευθεί σε σάκους ziplock για μελλοντική χρήση.

Βήμα 4.
Θερμαίνετε  το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήστε το να σκληρύνει τη διάρκεια της νύχτας. Οι καρδιές ζάχαρης θα είναι σαν τους κύβους ζάχαρης.
Read more at http://www.weddingchicks.com/2012/01/27/diy-ombre-sugar-hearts/#zxkd4D1xWdixmWCS.99

 

Φτιάξ΄το μόνος σου – Ftiaksto monos sou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Read more at http://www.weddingchicks.com/2012/01/27/diy-ombre-sugar-hearts/#zxkd4D1xWdixmWCS.99